Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bajnokság szabályai

2010.09.10
 
   
A VMLSZ
2010/2011-es Női Keresztpályás Bajnokság főbb szabályai!
 
A Bajnokság célja:Egységesíteni a Megyei női labdarúgó csapatokat, egy bajnokságba. A női utánpótlás színvonalának emelése
 
Szabályok: A Játéktér nagysága: 60x40m-es füves pálya, ettől eltérni csak a rendelkezésre álló nagy pálya méreteihez igazodva lehet! (keresztpálya)
Kapu mérete:5X2m. A büntető területe: Mindkét kapufától az alapvonalon 9m-re kezdő körív vagy téglalapalakú terület. A Büntető rúgást 9m-es vonalról végezzük el.
 
Játékosok száma:7+1fő.Cserélni folyamatosan.a becserélt játékosnak meg kell várni, míg a lecserélt játékos elhagyja a játékteret. Rosszcsere 3perc büntetéssel jár. Ez idő alatt a cserét rontó játékos kapja a büntetést.
Játékidő: 2x35 perc10 perc szünettel! (tervezett 2010 szept.-től)
 
Szabadrúgásnál, Szögletnél: 5m-rekell állni, Középkezdésből közvetlenül gól érhető el.
Labdajátékba hozatala: Oldalról lehet dobni és rúgniis (oldalvonalon kívülről) Rúgásnál, bedobásnál 2m-re kell állni  a játékosnak (a Játékvezetők kérték)
.
Félpályás és Les szabály: nincs
A kapus:Ha az alapvonalon megy ki a labda akkor a kapus kézből, kidobhatja, vagy a földről kirúghatja, (a büntető területet el kell hagyni a labdának). A kirúgást mezőnyjátékos is elvégezheti! Ha a büntető területet nem hagyja, el a labda akkor meg kell ismételni a játékba hozatalt! A kapus gólt is szerezhet. A kapusnak Kézből kirúgni csak védést követően szabad
 
A bajnokságban játékengedély szükséges.Mindenki saját felelősségére játszik, a csapatoknak fényképes igazolványt kell készíteni minden játékos részére, amit sorszámmal kell ellátni. Tartalmaznia kell a játékos főbb adatait. Szül év, hely anyja neve, lakcím. Ez szolgálja a játékengedélyt.  
Sárgalap esetén: 3perc büntetésjár, azt követően a vétkes játékos visszajöhet. A második sárga automatikusan piros lappal is jár. A jegyzőkönyv alapján legalább 1 mérkőzésről való eltiltással számolhat.
 Ki kell állítani a játékost akkor is ha: Szándékosan megüti, leköpi, megrúgja, vagy folyamatosan trágár szavakkal illeti az ellenfelet, játékvezetőt! Ebben a „SZÁNDÉKOS „esetben legalább 2 mérkőzésről való eltiltás jár!
 
Felszerelés: Csapatonként egységes mez, rövidnadrág, sportszár. Cipő: gumi stoplis, salak vagy terem futballcipő lehet. Sípcsontvédő kötelező! Ékszereket le kell venni, vagy legalább le kell ragasztani. A leragasztást csak nem lógó ékszereknél lehet elfogadni!.
Mérkőzés kezdése: Ha a mérkőzés kezdési időpontjától számított félórán belül sem érkezik meg a vendég vagy a hazai csapat, akkor a megjelent csapat 3:0-s végeredményt könyvelhet el saját javára.
 
Hosszabbítás:Az első és a második félidő vége előtt is kb1 perccel jeleznie kell a játékvezetőnek a hosszabbítás mértékét!
Játékvezetés:A mérkőzéseket hivatalos játékvezetők vezetik küldésükről a területileg illetékes játékvezető-küldők, gondoskodnak. A játékvezetődíj kb. 2-3000Ft/ mérkőzés megállapodás szerint. Levezetéséhez 1 fő játékvezető elegendő.
 
Csapatnévsor: A bajnokságban nem szerepelhet NBI – ben, NBII –ben szereplő, vagy egyidejűleg más csapatban is szereplő játékos! (Szigorúan ellenőrzik!)
A csapatnévsort 2010. 08.01-ig kell a szervezők részére eljuttatni. Név, szül hely, idő, anyja neve, lakcím, szem ig. szám..
Csapatonként a névsort a Játékvezetők megkapják! Esetlegesen a csapatvezetők ez alapján kérhetik a játékosok személyének ellenőrzését.
 
A csapatoknak tagsági díjat kell fizetni a VMLSZ- nek:
2010-2011-es bajnokságban 10 000 Ft / csapat. Számlát a megyei szövetség ad.
A nevezési dijat Gyenese Csaba 8400 Ajka Tűzoltó u. 17- re kell feladni postaiutalványon majd ezt követően egységesen viszem a VMLSZ-be és kérem a számlákat a megadott névre, címre.
Ezt követően tudjuk elkészíteni a sorsolást.
 
A megye kupákat, érmeket biztosít!Csapatonként legalább 15db érmet 1-3 helyezett kupát
Különdíjakat legalább 2db, csapatonként egy labdát..
  
A Bajnokságban: Igazolni csak 2010. augusztus. 31 –ig. illetve az őszi bajnokságot követően 2011. 02. 28-ig lehet. Igazolatlan szerepeltetés esetén a vétkes csapat eredményét töröljük, az ellenfél kapja a 3pontot 3:0-s gólkülönbséggel! Ez mellett további 3pont kerül levonásra a vétkes csapattól! A többszörösen visszaeső csapat kizárja magát a bajnokságból!  
A mérkőzést le kell fújni:Ha valamely csapat 5főre fogyatkozik! Ha valamely csapat úgy érkezik a mérkőzésre, hogy nincs, meg az 6fő akkor a fél órás várakozás után le kell fújni a mérkőzést! A megfelelő létszámmal rendelkező csapat kapja a 3pontot 3 : 0-s gólkülönbséggel. Rossz időjárás esetén: nagy köd, vihar, stb. illetve a pálya alkalmatlansága esetén le kell fújni a mérkőzést, és újra kell játszatni!
 
Verekedés esetén: A rendezőknek kell biztosítani a vendégcsapat tagjainak, vezetőinek, játékvezetőnek valamint a szurkolóknak a biztonságát. Verekedés esetén a mérkőzést le kell fújni! A csapatoknak írásban kell beszámolni a történtekről! Ebben az esetben a rendező csapat pontlevonással és pénzbüntetéssel is sújtható! Értékelve a Játékvezető jegyzőkönyvét is! Ez esetben csapatvezetői gyűlést kell tartani! (erre még nem volt példa)
A Mérkőzések időpontjánakalkalmatlanságáról, megváltoztatásáról a versenykiírást követő 10 munkanapon belül az érdekelt csapatok egyeztessenek. Az új időpontot írásban vagy telefonon tudatni kell a szervezőkkel! Ezt követően kapják meg a versenykiírást a játékvezető, küldök. A már véglegesített időpontokat újból megváltoztatni már csak 3000Ft díj ellenében lehet.  Az eredeti kiírástól visszalépő csapat a mérkőzés elmaradásáért felel. Amennyiben új időpontot nem tudnak leegyeztetni a 3pont azt a csapatot, illeti, aki az eredeti időponttól nem tért el!
Egyéb esetekben: A játékvezető dönt a hatályos szabályok alapján. Vitás esetekben a sporttörvény, a polgári törvénykönyv szabályai rendelkezései az irányadóak.
 
 
Megbízott szervező
Gyenese Csaba 
8400 Ajka Tűzoltó u.17. 
+36 70 / 315 - 4201