Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Módosított szabályok

2011.03.02

A VMLSZ
A 2011 Tavasz valamint a
2011/2012-es Női Keresztpályás Bajnokság főbb szabályai!


A Bajnokság célja: Egységesíteni a Megyei női labdarúgó csapatokat, egy bajnokságba, A női utánpótlás színvonalának emelése

A Bajnokságban jelenleg résztvevő csapatok: Badacsonytördemic, Tapolca, Dabronc,
NLC – Ajka, Nyirespuszta, Csetény SE, Várpalota, Hárskút, Bakony Ászok SE, Szentgál, Balatonszőlős, Bakonynána.

Szabályok: A Játéktér nagysága: 60x40m-es füves pálya, ettől eltérni csak a rendelkezésre álló nagy pálya méreteihez igazodva lehet! (keresztpálya)

Kapu mérete: 5X2m. A büntető területe: Mindkét kapufától az alapvonalon 9m-re kezdő körív vagy téglalapalakú terület. A Büntető rúgást 9m-es vonalról végezzük el.

Játékosok száma: 7+1fő. Cserélni folyamatosan. a becserélt játékosnak meg kell várni, míg a lecserélt játékos elhagyja a játékteret. Rosszcsere 3perc büntetéssel jár. Ez idő alatt a cserét rontó játékos kapja a büntetést.

Játékidő: 2x35 perc 10 perc szünettel!

Szabadrúgásnál, Szögletnél: 5m-re kell állni, Középkezdésből közvetlenül gól érhető el.

Labdajátékba hozatala: Oldalról lehet dobni és rúgni is (oldalvonalon kívülről) Rúgásnál 2m-re kell állni az alapvonaltól, dobásnál szintén 2m-re állhat a játékos.

Félpályás és Les szabály: nincs

A kapus: Ha az alapvonalon megy ki a labda akkor a kapus kézből, kidobhatja, vagy a földről kirúghatja, (a büntető területet el kell hagyni a labdának). A kirúgást mezőnyjátékos is elvégezheti! Ha a büntető területet nem hagyja, el a labda akkor meg kell ismételni a játékba hozatalt! A kapus gólt is szerezhet. A kapusnak Kézből kirúgni csak védést követően szabad.

Kirúgásnál: Az ellenfél játékosa a 9m vonaltól 2m-re helyezkedhet. (Nem kell a 9m-től 5m megadni vigye hátrább a labdát)

A bajnokságban játékengedély szükséges. Mindenki saját felelősségére játszik, a csapatoknak fényképes igazolványt kell készíteni minden játékos részére, amit sorszámmal kell ellátni. Tartalmaznia kell a játékos főbb adatait. Szül év, hely anyja neve, lakcím. A játékengedélynek a „Veszprém Megyei Női Labdarúgó Bajnokság” pecsétjével a sportoló fotóját keresztezve el kell hogy legyen látva.

Sárgalap esetén: 3perc büntetés jár, azt követően a vétkes játékos visszajöhet. A második sárga automatikusan piros lappal is jár. A jegyzőkönyv alapján legalább 1 mérkőzésről való eltiltással számolhat.

Ki kell állítani a játékost akkor is ha: Szándékosan megüti, leköpi, megrúgja, vagy folyamatosan trágár szavakkal illeti az ellenfelet, játékvezetőt! Ebben a „SZÁNDÉKOS „esetben a Fegyelmi Bizottság dönt a büntetés mértékéről
Fegyelmi Bizottság: Elnök – Csóka Tibor, a bizottság tagjai Várszegi József, Balogh István,
Janás Judit, Gyenese Csaba
Fegyelmi ügyben az érintet csapatvezető(k) nem szavazhatnak. A döntéshez egyszeri többség 50% + 1 szavazat szükséges. Az ülésen a Bizottság akkor határozat képes ha a bizottság tagjainak legalább 3/5-e jelen van. A Bizottság döntéséről jegyzőkönyvet kell készíteni. A jegyzőkönyveket a Bizottság elnöke a Határozatok könyvében rögzíti (elhelyezi) A Döntésről a Bizottság elnöke levélben köteles értesíteni az érintett sportolókat sportvezetőket ,csapatokat.

Felszerelés: Csapatonként egységes mez, rövidnadrág, sportszár. Cipő: gumi stoplis, salak vagy terem futballcipő lehet. Sípcsontvédő kötelező! Ékszereket le kell venni, vagy legalább le kell ragasztani. A leragasztást csak nem lógó ékszereknél lehet elfogadni!.

Mérkőzés kezdése: Ha a mérkőzés kezdési időpontjától számított félórán belül sem érkezik meg a vendég vagy a hazai csapat, akkor a megjelent csapat 3:0-s végeredményt könyvelhet el saját javára.

Hosszabbítás: Az első és a második félidő vége előtt is kb1 perccel jeleznie kell a játékvezetőnek a hosszabbítás mértékét!

Játékvezetés: A mérkőzéseket hivatalos játékvezetők vezetik küldésükről a területileg illetékes játékvezető-küldők, gondoskodnak. A játékvezetődíj kb. 2-4000Ft/mérkőzés helyszíntől változhat megállapodás szerint. Levezetéséhez 1 fő játékvezető elegendő.

Csapatnévsor: A bajnokságban nem szerepelhet NBI – ben, NBII –ben szereplő, vagy egyidejűleg más csapatban is szereplő játékos! Valamint 13. életévét be nem töltött személy. Igazolni kell hogy a 13életévet betöltötte. (személy igazolvány, vagy diákigazolvány, szülői engedélyt kérés esetén bemutatni)
A csapatnévsort 2011. 08. 10. -ig kell a szervezők részére eljuttatni. Név, szül hely, idő, anyja neve, lakcím, szem ig. szám. (jelenleg 2011. 02. 28-ig elegendő az új igazolt játékosok adatait elküldeni).
Csapatonként a névsort a Játékvezetők megkapják! Esetlegesen a csapatvezetők ez alapján kérhetik a játékosok személyének ellenőrzését.

A csapatoknak tagsági díjat kell fizetni
Ez 2010-2011-es bajnokságban 10 000 Ft / csapat.

A megye kupákat, érmeket biztosít! 1-3 helyezett kupát Csapatonként legalább 15db érmet
Legalább 2db. Különdíjat

A Bajnokságban: Igazolni csak 2011. augusztus. 10 –ig. illetve az őszi bajnokságot követően 2012. 02. 28-ig lehet. Igazolatlan szerepeltetés esetén a vétkes csapat eredményét töröljük, az ellenfél kapja a 3pontot 3:0-s gólkülönbséggel! Ez mellett további 3pont kerül levonásra a vétkes csapattól! A többszörösen visszaeső csapat kizárja magát a bajnokságból!

A mérkőzést le kell fújni: Ha valamely csapat 5főre fogyatkozik! Ha valamely csapat úgy érkezik a mérkőzésre, hogy nincs, meg az 6fő akkor a fél órás várakozás után le kell fújni a mérkőzést! A megfelelő létszámmal rendelkező csapat kapja a 3pontot 3 : 0-s gólkülönbséggel. Rossz időjárás esetén: nagy köd, vihar, stb. illetve a pálya alkalmatlansága esetén le kell fújni a mérkőzést, és újra kell játszatni!

Verekedés esetén: A rendező csapatnak (hazai) kell biztosítani a vendégcsapat tagjainak, vezetőinek, játékvezetőnek valamint a szurkolóknak a biztonságát. Verekedés esetén a mérkőzést le kell fújni! A csapatoknak írásban kell beszámolni a történtekről! Ebben az esetben a rendező csapat pontlevonással és pénzbüntetéssel is sújtható! Értékelve a Játékvezető jegyzőkönyvét is! Ez esetben csapatvezetői gyűlést kell tartani! (erre még nem volt példa)

A Mérkőzések időpontjának alkalmatlanságáról, megváltoztatásáról a versenykiírást követő 10 munkanapon belül az érdekelt csapatok egyeztessenek. Az új időpontot írásban vagy telefonon tudatni kell a szervezőkkel! Ezt követően kapják meg a versenykiírást a játékvezető, küldök. A már véglegesített időpontokat újból megváltoztatni már csak 3000Ft díj ellenében lehet. Az eredeti kiírástól visszalépő csapat a mérkőzés elmaradásáért felel. Amennyiben új időpontot nem tudnak leegyeztetni a 3pont azt a csapatot, illeti, aki az eredeti időponttól nem tért el!

Egyéb esetekben: A játékvezető dönt a hatályos szabályok alapján. Vitás esetekben a sporttörvény, a polgári törvénykönyv szabályai rendelkezései az irányadóak.

Amennyiben a csapatok létszáma eléri a 16 –t akkor Megye I. Illetve Megye II. Bajnokságot szervezünk , jelenlegi bajnokság 1-8 helyezettje a Megye I.-be Illetve a 9-12 helyezet csapatok és a az új csapatok alkotnák a megye II. csapatait.
Várjuk a nevezéseket érdeklődéseket!

Megbízott szervező: Gyenese Csaba 8400 Ajka Tűzoltó u.17. +36 70 / 315 - 4201
E-mail: gyenesecsaba@freemail.hu
noifociajka@gmail.com